Franka van der Linden van Frankie’s favorites

Brainport is meer dan hightech en innovatieve internationals. Het grote geluk van de regio vinden we ook bij kleine ondernemers. Bijvoorbeeld bij Franka van der Linden, eigenaresse Frankie’s favorites, met pre-loved fashion.

Tekst: Mariska Pinxt
Beeld: Charlotte Grips

Dankbaarheid

Als klein meisje maakte ik van die achterlijke drollenvangers en kleding van lakens.

De liefde voor mode heeft er altijd in gezeten. Wel heb ik de overtuiging dat er al zoveel is op deze aarde, en dat we dat eerst op moeten maken alvorens iets nieuws te kopen. Mijn huis ziet er dan ook uit als een van de betere vintage winkels en kliekjes gaan niet de prullenbak in. Er is altijd iemand die het minder heeft. Dankbaar zijn voor wat je hebt, dat besef vind ik belangrijk

Ik ben per toeval in de modebranche terecht gekomen. Na mijn opleiding toerisme werkte ik bij van der Valk achter de receptie. Een dame die haar sollicitatiegesprek had, kwam niet opdagen. De man die haar aan de balie tevergeefs opwachtte, vroeg of ik misschien zin had in die baan. Ik was 19 en mocht de boel gaan leiden bij het confectiecentrum op Eindhoven Airport. Na die jaren in de modebranche ben ik vertrokken naar Lissabon om daar een bed and breakfast te beginnen. Dit lukte helaas niet, waarop ik terugkeerde naar Eindhoven.

Zwanger van mijn eerste dochter ging ik naar Amsterdam om second hand kleding te kopen, in Eindhoven was dit toen nog niet te vinden. Het idee om zelf een zaak te starten, was geboren. Vijftien jaar had ik een winkel voor kinderkleding, Soul2SoulKidz. Toen was de tijd rijp om over te stappen naar pre-loved voor dames. Ik werkte twee dagen bij een vriendin in de winkel. Daar hoorde ik veel vrouwen zeggen ‘mijn kast zit zo vol’, terwijl ik alleen maar dacht: die inhoud van jouw kast, die wil ik.

Nu, met FRANKIE’S favorites, verkoop ik die kastinhoud. Ik ga gelukzalig naar huis wanneer ik iemand heb kunnen helpen om de blik op zichzelf te veranderen. Je moet niet over 10 jaar pas tevreden zijn met de foto van vandaag.

Search
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten