Dwight en Kim van het Verzet in Eindhoven

Brainport is meer dan hightech en innovatieve internationals. Het grote geluk van de regio vinden we ook bij de kleine ondernemers. Bijvoorbeeld bij Dwight en Kim van het Verzet in Eindhoven.

Tekst: Rachel Sloven 
Beeld: Charlotte Grips

De fietsendokter

Wonend in Amsterdam en werkend in de horeca had ik alles wel zo’n beetje gezien op de arbeidsmarkt. Ik vond een racefiets en ben die hobbymatig gaan opknappen in de tuin van mijn moeder. Mijn vrienden waren onder de indruk van die fiets en wilden hem ook. In die tijd was een fiets niet per se hip.

Als kind al vond ik spullen uit elkaar halen heel interessant. Ik wilde alles weten. Men noemde me ook wel professor Barabas, omdat ik altijd vroeg ‘maar waarom dan?’. Ik zocht naar antwoorden, met minder nam ik geen genoegen.

Techniek en service verlenen heeft me altijd getrokken. Ik zag ooit een film waar ze vertelden dat er zelfs in tijden van oorlog mensen nodig waren die een ambacht konden uitvoeren. Heel Nederland fietst, ik verleen graag service en zet dingen in elkaar. Alles viel op dat moment samen.

Het Verzet was in eerst mijn stageplek, maar ik kon helaas niet blijven. Het ambachtshuis bood me de kans mijn eigen bedrijf met een compagnon te beginnen. Hier knapten we vintage fietsen op die we weer konden doorverkopen.

Presteren op het randje van de druk vind ik het lekkerste. Die dynamiek heb ik nodig om te leveren. De plek waar we zaten, ontgroeide ik en toen kwam de vraag van Het Verzet of we hun zaak wilde overnemen. Wow! De plek waar voor mij alles begon. De cirkel was rond.

Mijn compagnon besloot niet mee in te stappen. Twee jaar geleden heeft Kim de andere helft van de aandelen overgenomen. We werken samen met ieder een duidelijke taak. Ik ben Chef de Monteur en Kim doet alle overige zaken. Het Verzet is een sociale plek in Woensel-West. Mensen komen ook binnen zonder fiets. Voor een kop koffie of een praatje.

Onderscheidend zijn we zeker, andere fietsenmakers sturen weleens klanten met de boodschap ‘als het verzet het niet heeft, dan moet het vervangen worden’. De dokter in mij wil alles op alles zetten om iets te kunnen repareren. Pas als het echt niet kan, vervang ik het.

Mijn slogan: Dokter fietsenmaker verbindt en niets is stuk!

Zoek
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten