Vergroot je online zichtbaarheid met Local SEO

Wil je dat je bedrijf beter gevonden wordt in lokale zoekopdrachten? Dan is Local SEO de sleutel tot het vergroten van je online zichtbaarheid. Dagelijks worden miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd door mensen die op zoek zijn naar lokale dienstverleners in hun regio. Door Local SEO toe te passen, vergroot je de kans dat jouw bedrijf op de juiste momenten en plaatsen wordt opgemerkt.

Waarom Local SEO belangrijk is

Het tijdperk van de Gouden Gids en het telefoonboek is voorbij, aangezien online zoeken steeds populairder wordt. Google’s onderzoek naar lokale zoektermen onthult dat bijna de helft van de dagelijkse zoekopdrachten gericht is op lokale informatie. Bovendien leidt 78% van de lokale zoekopdrachten op mobiele apparaten tot offline aankopen. Dit wijst erop dat consumenten bij lokale zoekopdrachten een hogere koopbereidheid hebben.

De beste local SEO strategie

Om Local SEO te verbeteren, zijn de volgende vijf stappen van essentieel belang:

Maak jouw Google mijn bedrijf pagina aan

Claim en optimaliseer je bedrijfsvermelding op “Google Mijn Bedrijf” om de kans te vergroten dat je op de eerste pagina van Google verschijnt.

Verzamel online reviews en manage ze actief

Positieve reviews hebben een directe invloed op jouw bedrijfsresultaten. Actief werken aan het verkrijgen van reviews, zowel op Google als andere platforms zoals Trustpilot, is een cruciaal onderdeel van je Local SEO strategie.

Zorg voor een geoptimaliseerde website

Optimaliseer je website voor SEO, zodat Google de inhoud begrijpt en relevanter verkeer naar je site kan leiden. Let op plaats- of regiogerelateerde zoektermen om Local SEO te benutten.

Consistente vermelding van bedrijfsgegevens

Zorg ervoor dat jouw bedrijfsgegevens consistent worden vermeld op alle online platforms. Consistentie in bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website is essentieel om verwarring te voorkomen en waardering van Google te verdienen.

Actieve aanwezigheid op social media

Maak gebruik van platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn om de online vindbaarheid te vergroten. Jouw sterrenwaardering op Facebook kan zelfs worden weergegeven in jouw bedrijfsvermelding op Google.

Zoek
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten