Het ideale moment voor het versturen van jouw nieuwsbrief

Een veelgestelde vraag onder marketeers is: wanneer is het beste moment om mijn nieuwsbrief te versturen? In deze blog duik ik in de wereld van open- en clickrates, verzenddagen en -tijdstippen in zowel de b2b- als b2c-sector.

Het belang van testen

Hoewel elke marketeer zijn eigen mening heeft over het perfecte verzendmoment, is het essentieel om te testen wat het beste werkt voor jouw specifieke e-mailings. Voor degenen die geen tijd hebben om uitgebreid te testen, biedt deze blog een overzicht van landelijke gemiddelden voor open- en clickrates, verzenddagen en -tijdstippen in de b2b- en b2c-sector.

Verzenddagen

Volgens de E-Village E-mail Benchmark blijft vrijdag een topdag voor e-mailverzendingen, vooral voor consumenten-e-mails. Voor zakelijke e-mails presteren donderdag en zelfs dinsdag echter beter. Het kiezen van minder populaire dagen, zoals maandag voor zakelijke e-mails en woensdag voor consumenten-e-mails, kan resulteren in minder concurrentie.

Open ratio

Opvallend genoeg heeft de open ratio een piek op zaterdag, ondanks dat er op deze dag minder wordt gemaild. B2b-e-mails kennen extra pieken op zondag en maandag, terwijl b2c-mails het beste presteren op woensdag. Het lijkt erop dat juist op minder drukke dagen e-mails meer aandacht krijgen.

Click-through rate

De click-through rate vertoont een vergelijkbaar patroon, met een opmerkelijke stijging voor zakelijke e-mails in het weekend. Het lijkt erop dat de ontvangers in het weekend meer geneigd zijn om actie te ondernemen na het openen van de e-mail.

Verstuur tijdstip

Het beste tijdstip voor het versturen van nieuwsbrieven ligt tussen 8 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags, met een nieuwe piek om 5 uur ’s middags. Hoewel e-mailings voornamelijk in deze uren worden verstuurd, is de open rate stabiel tussen 10 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds. Kleine pieken zijn te zien rond 10-12 uur ’s ochtends en 5-9 uur ’s avonds, met het hoogste aantal om 7 uur ’s avonds.

Search
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten