5 tips voor een optimaal mobielvriendelijke website of webshop

Het aantal zoekopdrachten via mobiele telefoons op Google stijgt dagelijks. Een mobielvriendelijke website of webshop is tegenwoordig onmisbaar. Sinds 2015 worden er zelfs meer zoekopdrachten via smartphones dan desktops gedaan. Is jouw website al klaar voor mobiel gebruik? Hier zijn vijf handige tips.

Responsief design

Met het toenemende aantal online aankopen via smartphones is het essentieel dat jouw website mobiel responsief is. Dit betekent dat je website zich aanpast aan het formaat van het mobiele apparaat.

Navigatie

Op een desktop heb je meer ruimte voor teksten, knoppen en afbeeldingen. Op een smartphone of tablet is deze ruimte beperkter. Plaats daarom het menu bovenin als een ‘hamburger-menu’, dat ruimte bespaart en alle categorieën goed weergeeft. Laat het menu ook meescrollen voor gemakkelijke toegang.

Lettertypes en koppen

Voor optimale leesbaarheid is het aan te raden om een lettergrootte van minimaal 14 punten te gebruiken. Plaats koppen boven alinea’s voor overzicht en gebruik ‘Lees verder’-icoontjes voor langere teksten.

Voorkom afleiding

Houd het design duidelijk en vermijd grote pop-ups om irritatie bij bezoekers te voorkomen. Consistentie in de opbouw en structuur van pagina’s zorgt voor vertrouwdheid en verlaagt het ‘bounce’ percentage.

Snelheid mobielvriendelijke website

Google hanteert de mobiele snelheid als een belangrijke factor voor de ranking van jouw website. Comprimeer of verklein afbeeldingen om de laadsnelheid te verbeteren. Gebruik aparte, kleinere banner-afbeeldingen voor mobiele apparaten en grotere voor desktops.

Zoek
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten