We are Sisters in Business

WATT ontmoet veel bijzondere ondernemers die een podium verdienen. Ditmaal treffen we Chelsea, Kyara en Aïcha van de Kimmenade. Kortweg: We are Sisters in Business.

Chelsea, Kyara en Aicha zijn We are Sisters in Business. Vertel!
Wij zijn Chelsea, Kyara en Aïcha van de Kimmenade, drie zussen met een diepe band en een gedeelde droom. Als onderdeel van een gezin van vier meiden groeiden we op in Someren-Eind, te midden van de rozenkwekerij van onze ouders. In die omgeving leerden we niet alleen de schoonheid van de natuur, maar ook de kunst van het ondernemerschap.

Onze vader, een ondernemer, en onze moeder, een reiki-master en schrijfster, inspireerden ons om niet alleen te dromen, maar ook te doen. We beschouwen onszelf als intuïtieve ondernemers en deze mentaliteit vormt de kern van ons evenementenbureau We are Sisters in Business.

Hoe is We are Sisters in Business ontstaan?
We Are Sisters in Business ontstond vanuit onze gezamenlijke passie voor creëren en verbinden. Als kinderen hadden we grootse dromen over de wereld en de mogelijkheden die voor ons lagen. Naarmate we ouder werden, beseften we hoe belangrijk het is om die passie vast te houden. We volgden allemaal ons eigen pad.

Chelsea heeft meer dan 15 jaar ervaring in de evenementen- en muziekindustrie. Ze heeft over de hele wereld opgetreden en de kunst van het organiseren en creëren geperfectioneerd. Haar liefde voor muziek gaat hand in hand met haar passie voor techniek, vormgeving en branding, wat haar tot een essentieel onderdeel van onze organisatie maakt.

Kyara, de kunstenares van ons trio, heeft haar creatieve geest altijd laten floreren. Zelfs voordat ze aan haar studie begon op het Artemis in Amsterdam. Ze bedenkt unieke concepten voor evenementen en heeft oog voor detail. Haar liefde voor reizen en creativiteit heeft haar over de hele wereld gebracht, en ze deelt deze ervaringen graag met anderen.

Aïcha is een getalenteerde filmmaker en weet als geen ander verhalen vast te leggen. Ze heeft indrukwekkende documentaires op haar naam, waaronder een eigen geproduceerde documentaire over Madagaskar, een samenwerking met WNF en een productie met o.a. Stedman Graham (de man van Oprah Winfrey). Aïcha heeft de kracht om mensen te raken. Daarnaast is ze de manager van ons zussen-team en zorgt ze voor structuur en planning.

Na jarenlang individueel als ondernemers te hebben gewerkt, ontdekten we dat we een gezamenlijke passie hadden voor verbinden en creëren. We besloten onze krachten te bundelen en samen te streven naar geluk.

Hoe hebben jullie het ondernemen meegekregen?
Het ondernemen is ons met de paplepel ingegeven. Onze ouders hebben ons geleerd om te ondernemen en hard te werken. Ze deelden met ons de mentaliteit van intuïtief ondernemen, en die filosofie dragen we vandaag de dag nog steeds met ons mee. We begrijpen het belang van empathie in de evenementenbranche en zetten ons daarom altijd in om de behoeften van onze klanten en bezoekers te begrijpen en te overtreffen.

Wat maakt jullie evenementenbureau zo bijzonder?
Wat We Are Sisters in Business echt bijzonder maakt, is onze benadering van evenementen. We gaan verder dan het organiseren van feesten; we streven ernaar om betekenisvolle ervaringen te creëren. We stellen niet alleen deze belangrijke vraag aan onszelf, maar ook aan onze klanten: ‘Waarom doe je wat je doet?’ Deze vraag heeft ons gemotiveerd om anderen aan te moedigen dieper na te denken over de betekenis van hun evenement. In plaats van gewoon een leuk feest te organiseren, willen we waardevolle evenementen tot stand brengen en warme samenwerkingen creëren.

Wat is de kracht van een onderneming met drie zussen?
Omdat al onze ideeën ontstaan vanuit onze eigen visie, kunnen wij ze ook als beste uitvoeren. Precies zoals ze in ons hoofd zitten. Deze natuurlijke synergie is onze kracht. We hebben weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. En we inspireren elkaar om in onze kracht te staan.

En hoe gaat de samenwerking en hoe is de rolverdeling?
Onze samenwerking is gebaseerd op een duidelijke rolverdeling die onze individuele vaardigheden benut. Chelsea is verantwoordelijk voor creatie, organisatie, pr en communicatie, Kyara neemt de concepten en aankleding op zich, terwijl Aïcha zorgt voor het in beeld brengen van alles wat we doen en het team- of terwijl sister-management. We respecteren elkaars expertise en vullen elkaar hierin aan.

Wat is jullie grootste uitdaging?
Een van onze grootste uitdagingen is dat we barsten van de ideeën. Soms willen we gewoon alles tegelijk doen, omdat we zo enthousiast zijn. Maar dan moeten we onszelf afremmen en slim kiezen welke ideeën we oppakken. Het is een balans vinden tussen ons enthousiasme en het realisme van wat we kunnen bereiken met onze beperkte middelen en tijd. Dus ja, onze grootste uitdaging is eigenlijk om niet overenthousiast te worden en te leren prioriteren.

Welke frisse wind blazen jullie door de Brainport-regio, en waarom is dit hard nodig?
We streven ernaar om een frisse wind te laten waaien door de Brainport-regio door middel van evenementen die niet alleen zakelijke relaties bevorderen, maar ook persoonlijke verbindingen tot stand brengen, zowel tussen lokale bewoners als expats. Onze doelstelling is om persoonlijke momenten en gesprekken te stimuleren, waarbij mensen elkaar beter leren kennen.

Naast het organiseren van een gezellige en verbindende kerstborrel voor onze eerste klant in de regio, Women@ASML, zijn we actief betrokken bij het creëren van onze eigen evenementen. Dit omvat onder andere maandelijkse creatieve bijeenkomsten voor vrouwen, waarbij we samenkomen om te brainstormen en te creëren. Ons doel is om in dit geval vrouwen van alle leeftijden te motiveren hun dromen om te zetten in concrete acties. Daarnaast organiseren we ontspannende ‘nature walks’ in de Genneper Parken. Hiermee willen we mensen aanmoedigen om hun dag in alle rust te beginnen door gezamenlijk van een ochtendwandeling in de natuur te genieten.

Verder verzorgen we speciale voorleesavonden voor kinderen en hun ouders. Hierbij streven we ernaar om de nieuwe generaties bij onze evenementen te betrekken, zodat we ze kunnen inspireren, motiveren en de gelegenheid bieden om van elkaar te leren en samen te groeien. We geloven dat de toekomst in hun handen ligt.

Wat staat er op de bucketlist van We are sisters in business?
Op onze bucketlist staat al een tijdje een droom: het creëren van een inspirerende plek, een experience center waar mensen van alle leeftijden inspiratie kunnen vinden. We willen laten zien hoe technologie en de natuur samenkomen om een unieke ervaring te bieden, een beetje à la Walt Disney. Hoewel het op dit moment nog een droom is, blijven we hopen dat we deze prachtige plek ooit in onze regio kunnen realiseren. Wie weet wat de toekomst brengt.

Wat is het meest bijzondere event dat jullie hebben gecreëerd
Het 2-daagse She Flore event voor de community van Jessie Jazz Vuijk. Dit was ons eerste evenement en bracht 500 vrouwen samen. Het inspireerde ons niet alleen om meer evenementen voor vrouwen te organiseren, maar ook om een inclusieve community in Eindhoven op te bouwen. Onze ambitie is om zowel zakelijke doelen als persoonlijke dromen bespreekbaar te maken en vrouwen van alle leeftijden, met verschillende afkomsten en overtuigingen te inspireren om hun dromen na te jagen en er volledig voor te gaan.

wearesistersinbusiness.com

Zoek
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten