Burst your Bubble: een knallende eerste editie

Knallende editie van Burst your Bubble. Op 21 september vond de kick-off van Burst your Bubble plaats. Initiatiefnemers Ineke Hurkmans en Ilse Wouters gingen samen met locals en internationals aan de slag om bruggen te bouwen. Op geheel eigen wijze roepen ze hen op om uit hun bubbel te stappen en een ander te ontmoeten. Waarom? Omdat dit waardevol is voor mensen die eenzaam zijn. En dat zijn er steeds meer, volgens Ilse en Ineke.

Even opfrissen: waarom was Burst your Bubble ook alweer zo belangrijk?

“Burst your Bubble ontstond uit een vraag van de gemeente Eindhoven om een project te bouwen dat inspeelt op het thema eenzaamheid. We ontdekten dat een grote groep mensen in Eindhoven zich vaak eenzaam voelt en we kozen voor de verbinding tussen internationals en locals die vaak mist. In de Brainport regio leven inmiddels meer dan 153 nationaliteiten, elke maand groeit het aantal internationals met ongeveer 500. Dat heeft een grote impact op henzelf en ook op de inwoners van de stad en de regio. Burst your Bubble is ontwikkeld om mensen de gelegenheid te bieden om uit hun bubble te stappen en echt in contact te komen met de ander. Op een frisse, vernieuwende en diepgaande manier.”

Wat heeft de eerste editie gebracht?

“We ontvingen in de 1e en 2e bijeenkomst 120 mensen. De ervaringen waren overweldigend. Er werden contacten gelegd, mensen kwamen echt met elkaar in verbinding en er zijn bijzonder mooie bruggen gebouwd. We hebben prachtige reacties ontvangen. Van ‘mindblowing’ tot ‘ik heb echt ontdekt dat in verbinding komen, begint met mezelf openen’.

Hoe gaat het vervolg eruitzien?

“Deze eerste serie heeft nog 2 bijeenkomsten. Een waarin we opnieuw de verbinding opzoeken via de Jump Movement gespreksmethode. De laatste is een training waar mensen gratis aan mee kunnen doen om deze methode te leren en mogelijk mee willen doen in de volgende series. We plannen drie series per jaar in Eindhoven, die gesponsord kunnen worden door bedrijven in de regio. Daarnaast is het programma beschikbaar als maatwerk in bedrijven, die dit willen faciliteren voor hun eigen medewerkers. In contact komen over de mogelijkheden kan via info@burstyourbubble.nl.”

Lees hier het vorige artikel van Burst your Bubble https://www.watt-magazine.nl/regio/burst-your-bubble-door-ilse-wouters-en-ineke-hurkmans

Zoek
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten