‘Meedoen aan de Coiffure Award zegt iets over je mentaliteit als kapsalon’

Kapsalon Create Hair & Beauty draait mee in de internationale top.

Al jaren haalt deze Geldropse kapsalon afwisselend de 1e en 2 plek binnen tijdens de Coiffure Award: een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in Nederland. Meedoen aan deze prestigieuze Award is niet iets dat je er even bij doet. Waarom als goedlopende salon jaarlijkse meedingen? René: “Deze Award is meer dan een wedstrijd. Het is onderdeel van onze persoonlijkheid en dé manier om kapperstalent aan je te binden en te houden.”

Tekst Ine van de Laar 
Beeld Charlotte Grips

Haar: Marge Ploegmakers
Make-up: Yvonne Nusdorfer
Styling: Yoni Zuiderwijk
Fotografie: Charlotte Ploegmakers
Haar: René Ploegmakers
Make-up: Yvonne Nusdorfer
Styling: Yoni Zuiderwijk
Fotografie: Charlotte Ploegmakers
Haar: Noa Kroezen
Make-up: Yvonne Nusdorfer
Styling: Yoni Zuiderwijk
Fotografie: Charlotte Ploegmakers

Kapper als vriend

René: “We willen dat onze salon aanvoelt als een vriend. Dat kan alleen als alles in je salon klopt: als de inrichting eigentijds en sfeervol is en je werkt met vakmensen die goed in hun vel zitten. De Coiffure Award helpt hier sterk bij.”

De Coiffure Award wordt in deze salon gezien als teambuilding én als basis van de identiteit van de salon. René: “Deze Award zorgt ervoor dat wij onze creativiteit kwijt kunnen en inspiratie blijven opdoen. Mede hierdoor ontwikkelen wij ons voortdurend en dat zie je terug in onze uitstraling, marketing en service.”

Marge: “Wij durven met ons team te vernieuwen en geven hierbij ook podium aan ons jongste kapperstalent. Zo is dit jaar zelfs onze jongste kapster, Kim (19), genomineerd. “Het loopt hier zo lekker”, is wat wij vaak terug horen van klanten. Dat komt mede door de teambuilding die deze Award van ons vraagt. Het grootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Het team is het hele jaar druk met deze Award. Van het brainstormen over de concepten, tot het realiseren en het inzenden ervan. Met als afsluiter het jaarlijkse gala. Marge: “Het is een aaneenschakeling van ervaringen. We willen hierbij onze kennis doorgeven aan de nieuwe generatie kappers en hen laten shinen.”

René: “We zijn koplopers en zetten ons niet alleen in om het kappersvak te promoten, maar ook om het kappersvak te vernieuwen. Dat betekent ook werken met duurzame producten en het vormgeven van een duurzame afvalverwerking, zoals de refill bar van Authentic Beauty producten in onze salon. Denk ook aan het aanbieden van flexibele werktijden en het inrichten van een ‘haarspa’ voor extra me-time voor klanten. Gelukkig hebben we naast een jong team ook Charlotte die ons scherp houdt met wat er speelt in de wereld.”

The Originals
Charlotte noemt de oudere garde van de salon heel respectvol ‘The Originals’. Ze zegt: “Het is gaaf dat hier de ervaring van deze “OG’s” zo mooi samen komen met de ideeën en wereldkijk van de nieuwe generatie.” René sluit af: “Juist de jonge generatie zorgt ervoor dat wij niet bedrijfsblind worden. Door altijd de blik op de toekomst te hebben, kunnen wij het team het beste werkklimaat en uiteindelijk klanten de beste ervaring geven.”

Zoek
Druk op enter om te zoeken of ESC om te sluiten